joi, aprilie 12, 2012

Iahnie simpla de fasole


Salutare, dupa ceva vreme in care am cam lasat bucataria noastra in urma, tinand piept foamei prin diverse alte locuri cum ar fi mamici, soacre si chinezi (astia mai mult sau mai putin autohtoni)! Nici postul nu am reusit sa il tin ca in trecut, si nici pentru Paste nu ma declar pregatita dpdv culinar. Noroc cu Master Chef, ca numai asa mai vedem mai nou mancare adevarata pe Vlaicu, asta daca nu suntem in deplasare…

Cu chiu cu vai am pus cap la cap o mancarica simpla de post, plus niste aperitive in acelasi spirit, sa zicem asa. Dat fiind programul de lucru in lumea florilor si al comertului, se cam duc planurile gastronomice de anul asta pe apa sambetei, asa ca alte mancaruri cu traditie, nu cred ca vom mai pregati decat de marti in colo. Noroc ca lista e mare si inca e de unde! Pana una alta, am gatit 6 portii satioase de iahnie simpla de fasole din urmatoarele:

500 g fasole boabe alba
2 cepe mari albe
1 morcov mare si el
500 ml rosii pasate (bulion mai consistent)
Sare si piper dupa gust
4 foi dafin
1 lingurita boia
4 linguri de ulei

1. Fierbem fasolea in multa apa, fara sare, schimband apa dupa primul clocot. O fierbem pana devine frageda, completand oala cu apa, daca e nevoie. Cand e facuta, nu scurgem toata apa, caci o vom folosi la iahnie.
2. Tocam marunt cepele si radem morcovul, apoi punem toate astea la calit in putin ulei. Cand s-au inmuiat, adaugam boia, piper, apoi sosul de rosii. Lasam sa fiarba sosul asta cam 15 minute, apoi adaugam fasolea, sare si dafin si mai lasam sa fiarba mancarea cateva minute bune, sa se intrepatrunda gusturile. Completam mancarea cand fierbe cu apa de pe fasole, ca e mai gustoasa asa. Mai punem langa niste muraturi ori salata simpla de primavara, si hop! O masa gustoasa de post, poate prea gustoasa as zice eu…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu