marți, ianuarie 15, 2013

Pizza rustica à la mama


Ce sa mai gatim pentru cina?... Asta e o intrebare de baraj in multe familii, de asta sunt sigura! Mama are mereu o solutie super simpla, usor de pus in aplicare, fara prea multe ifose si economa din fire, foloseste cam tot ce a ramas prin frigider. Asta e pizza noastra rustica (sa zicem asa), cu paine de a doua zi si cam tot ce prindem prin frigider, atunci cand imaginatia culinara nu exceleaza in familia noastra. Nu va trebuie prea mult timp sa o puneti pe masa, tot ce e mai greu e sa rezistati cat sta la cuptor, nu de alta, dar aromele te imbie si ispitesc sa deschizi cuptorul cat de des :)!

Pentru o tava va trebuie cam asa:

7 felii de franzela feliata, veche macar de o zi-doua, ori cat e necesar sa tapetati fundul tavii
1 farfurioara de lapte
12 carnaciori de bere
2 cepe albe
Putin ulei pentru calit, piper si 1 lingurita de zahar
2 oua
1 ardei gras rosu
masline verzi
4-5 linguri ketchup
1 lingurita oregano
½ lingurita rozmarin
1/2 lingurita busuioc
½ ardei iute
6 rosii cherry
200 g cas

1. Trecem feliile de paine prin lapte. Nu le lasam sa sa imbibe prea mult, ca efectul nu va mai fi cel cautat.
2. Calim in putin ulei ceapa tocata julien, apoi adaugam 1 lingurita de zahar, sa o caramelizam cam un minut. Mai venim peste toate astea cu carnaciorii taiati rondele si un praf de piper. Ii prajim pana se imprietenesc cu ceapa caramelizata.
3. Batem ouale cu oregano, rozmarin si busuioc, apoi le adaugam in cratita cu ceapa si carnaciorii. Amestecul asta il intindem apoi peste feliile ordonate frumos in tava tapetata cu hartie de copt.
4. Stropim pizza cu un sos usor facut din pasta de rosii ori ketchup si putina apa.
5. Spalam legumele, apoi taien feliute ardeiul gras si rondele pe cel iute, iar rosiile le taiem in jumatati. Distribuim totul frumos in tava. Mai urmeaza maslinele verzi.
5. Dam totul la cuptor 20 de minute la 190 de grade Celsius, apoi adaugam cascaval ras si mai dam 10 minute pizza la cuptor. O grozavie gustoasa, numai buna pentru seri de iarna! Pofta si spor sa aveti!

2 comentarii:

  1. anunta din timp cand mai faci de astea sa-mi iau si eu o zi libra de la dieta :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare, Luci :)))))))! Apreciez sacrificiul la care ai fi dispus!

    RăspundețiȘtergere