duminică, ianuarie 20, 2013

Tocanita aromata de purcel


Pentru ca nu am mai gatit de multa vreme o mancare zdravana si satioasa, mi s-a facut dor de o tocanita din carne de porc plina de aroma, langa un piure de cartofi ori o un colt de paine proaspata si aburinda. Am facut o tocanita potrivita vremii de afara, sa ne incalzeasca sufletul si nu numai, care sper sa va inspire pentru o masa in familie, alaturi de cei dragi.

Pentru 4-6 portii am folosit asa:
600 g cotlet de porc; puteti folosi pulpa daca vreti, chiar daca e putin mai grasa
3 cepe albe potrivite
2-3 linguri de ulei pentru calit
1 morcov
1 lingura buna de faina
500 ml bulion
Cam o cana de apa
Sare si piper
1 lingurita cimbru uscat
½ lingurita maghiran

1. Tocam marunt ceapa si dam morcovul pe razatoarea mare, apoi punem totul la calit in putin ulei.
2. Cand legumele s-au inmuiat putin, adaugam carnea de porc taiata cubulete si o lasam pana se rumeneste usor, sa schimbe culoarea.
3. Cand carnea e usor prajita, pudram faina peste ea, amestecand bine sa nu ramana cocoloase, apoi adaugam bulionul si apa, maghiranul si cimbrul si un praf de piper. In final saram dupa gust.
4. Fierbe totul cam 40 de minute, amestecand des, sa nu se prinda sosul ingrosat deja ori carnea, pana cand aceasta din urma devine moale. Pe parcurs va fi probabil nevoie sa mai adaugam putina apa. In final, servim totul cu paine proaspata ori piure de cartofi si muraturi. Noua ne place tocanita asta chiar si cu paste simple, asa ca daca ramane pe a doua zi, cu siguranta varianta de prezentare o sa innoiasca farfuriile noastre. Numai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu