miercuri, iulie 10, 2013

Bloody Mary


Am ajuns la 39 de urmaritori! Clar trebuie sa ne cinstim si noi, ori cum am putea face asta daca nu cu o bauturica pe masura sezonului. Vin rosiile de Oltenia asa ca se cere clar un Bloody Mary savuros cu bulion de casa! 

Bautura asta a anilor '20-'30 mai e numita si cea mai complexa bautura, nu ca e greu sa combini in general o parte vodka si o parte suc de rosii, cat pentru amprenta ce si-o lasa in general fiecare barman asupra paharului sangeriu. Nu doar sosurile difera de la unul la altul cat si restul "imbunatatirilor", de la stickuri de telina Apio la masline si lamaie, piper ori sare cu aroma de telina. Originile sunt clar dubioase, insa orice varianta are in continut o chestiune legata de New York, fie ca vorbim de metropola, fie ca legatura e doar un bar notoriu din Paris. Mary asta l-a avut pe "vino-n coa", oricine ar fi contribuit la aparitia ei in listele noastre de cocktail-uri si am pregatit-o asa cum ne-a placut noua, punand deci amprenta strazii Vlaicu pe amestecul delicios. 

Pentru un pahar am pus in shaker: 

50 ml vodka
150 ml bulion
un praf de piper
cativa stropi de sos Worchester
zeama de la 1/4 limeta

Dupa ce am scuturat bine de tot, am turnat bunatatea intr-un pahar inalt garnisit cu o felie de limeta, gheata si musai o tulpina verde de telina crestata pe lungime, sa lase bine din aroma. Singurul lucru la care eu personal as renunta e piperul, insa degustatorul sef i-a dat votul. Hai pofta si noroc!



3 comentarii: