joi, octombrie 03, 2013

Salata calda de toamna


Cu toate ca incepe din nou Downton Abbey si e musai sa il vad, dau o fuga si pe aici sa pun in doi timpi si trei miscari o idee de salata calduta pentru o toamna rece. Am vazut ca e plin iar de porumb proaspat in piete asa ca m-am gandit ca ar merge intr-o salata cu mai tot ce are sezonul rece bun si consistent. Ca rezultat am pus patru cartofi la fiert in coaja si uite cu ce am mai completat doua portii uriase de salata, pentru doi mancaciosi:

4 cartofi, cum spuneam
1 conserva fasole rosie
1 stiulete mare de porumb proaspat fiert
1 ceapa mare rosie
ulei de masline
otet de mere cu cimbrisor
sare, piper
3 oua fierte tari
un praf de maghiran

1. Cand sunt fierti cartofii, ii decojim, apoi ii feliem direct in boluri. 
2. Mai impartim frateste si conserva scursa de fasole, apoi taiem boabele de porumb de pe stiulete, cand inca sunt calde si ele.
3. Ceapa vine si ea taiata julien. Potrivim totul su sare si piper, apoi stropim din abundenta cu ulei de masline si moderat cu otet aromat cu cimbru.
4. Ouale fierte bine le asezam deasupra taiate in feliute, mai aruncam un praf de maghiran si zau ca avem o masa pe cinste! Pofta multa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu