marți, octombrie 15, 2013

Salata de ciuperci coapte


Cat a fost vremea buna, plimbarile au fost o binecuvantare, asa ca am profitat din plin zilele trecute de o vreme frumoasa si o toamna calda. Azi insa, la geam avem doar gri, asa ca musai ne incalzim in bucatarie langa un cuptor fierbinte si facem o alta salata delicioasa. De data asta facem ciuperci coapte si un sos de branza proaspata mai aromat. Dureaza ceva mai mult sa curatam ciupercile si sa le dam la cuptor, plus e nevoie de ceva stapanire de sine, asta ca sa nu dam iama in ciuperci inainte sa ajunga in salata. E o reteta simpla, insa noua ne-a placut tare mult, asa ca o aducem si in atentia altora. Ne-am umplut burtica din urmatoarele:

Pentru ciuperci:
12 ciuperci potrivite
100 g unt
2 catei de usturoi
sare si piper
o mana de patrunjel proaspat.
Apoi mai folosim:
1 salata iceberg
rosii cherry galbene
1 ceapa rosie
1 morcov
½ castravete fabio.
Pentru sos:
1 cutie perlute de branza cu smantana de la Covalact
1 lingura maioneza
2 linguri ulei de masline
10 masline verzi fara samburi
Sare si piper
Un praf de menta

1. Lista e lunga, insa nu e complicata deloc. Pregatim prima data ciupercile: le curatam, le indepartam piciorusele, apoi le umplem cu unt frecat cu sare, piper, usturoi pisat si patrunjel verde tocat. Le coacem cam 12-13 minute in cuptor fierbinte ori la gril.
2. Scoatem ciupercile din cuptor, apoi le feliem peste salata pregatita din frunze sfasiate de salata iceberg, ceapa rosie julien, rosii taiate in jumatati, morcov ras si rondele de castravete. Saram salata dupa gust.
3. Mai ramane de pregatit sosul. Punem toate ingredientele in blender si le dam cateva pulsatii pana obtinem o crema consistenta. Acum doar mai stropim salata de ciuperci coapte cu sosul asta delicios si avem gata un pranz cu aroma de toamna cat timp admiram copacii tot mai portocalii de peste drum…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu