sâmbătă, septembrie 28, 2013

Pateuri “Speciale”


Iar ceva cald la cuptor, dupa un periplu friguros prin piata in cautare de dovlecei ornamentali. De data asta, ceva mai rapid si mai usor de pregatit, adica o tava de pateuri delicioase cu sunca, mere si cascaval. Un buchet de busuioc verde si crud din piata e vinovat pentru tot ce s-a intamplat, ca inspiratie doar, nu musai ca si ingredient. Ma declar vinovata la randul meu de folosirea sosului pesto la borcan, insa imi trece rapid rusinea cand stau cu farfuria aburinda de pateuri speciale pe masa. Cam asa ceva facea verisoara Bogdana N. in studentie, pe vremea cand Rummy era in grupul nostru competitia de seara. Te sarutam deci, Bogdana! 

Am facut o tava mare de cuptor din urmatoarele:

2 foi aluat congelat
2-3 linguri sos pesto
300 g sunca Praga
2-3 mere verzi
300 g cascaval dat pe razatoare
Piper, oregano, sare grunjoasa si rozmarin
1 ou

1. Dupa ce am decongelat foile, prima o asezam in tava tapetata cu hartie de copt si incingem cuptorul la 200 de grade Celsius. O intepam cu furculita ici-colo.
2. Prima foaie o ungem serios cu sosul pesto, dupa care asezam feliile de sunca.
3. Spalam merele, le “evisceram”, taiem in doua, si mai apoi felii. Astea vin puse peste sunca.
4. Se cere apoi un strat generos de cascaval ras, plus un praf de piper si unul de oregano.
5. Invelim viitoarele pateuri cu al doilea strat de aluat congelat, intepat si el. Ca sa fie mai simpatic si mai rumen, il ungem frumos cu un ou batut, apoi il presaram cu sare grunjoasa si putin rozmarin. Vine copt cam 30-40 de minute. Sa nu mai zic ce partener bun o sa fie felul asta langa o cana de vin fiert pe seara… Nu si pentru tine, Bogdana!... Sarcina si nastere usoare! Te pupam!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu