vineri, septembrie 27, 2013

Briose “Mozaic”


Azi schimbam registrul si dam peste cap lumea brioselor. Punem pe masa briose sarate, savuroase, pline de culoare si parca potrivite in sezonul frunzelor scuturate. Am incercat o portie de briose de inspiratie Anna Olson, cu ceva modificari mai pe gustul meu, atat la cantitati cat si in spectrul ingredientelor. Au iesit un soi de “cornbread” numai bun cand vreti sa impresionati musafirii cu un aperitiv nou. Evident, nu incercati sa le scoateti din hartiute cat sunt calde, ca nu vor iesi, iar nervii, tensiunea si prima impresie de esec or sa ajunga la cote maxime. Sau cel putin, asa am patit eu. Reci sunt delicioase, se desprind usor din hainuta de briose, insa foarte bine puteti incerca sa le coaceti fara, direct in tava de briose, unsa cu ulei. Noua ne-au placut ca si gustare, asa ca, iata si reteta:

1 legatura ceapa verde (aici e clar ca fiecare pune dupa ochi)
1 conserva mica porumb
1 ardei gras rosu
1 cana faina de malai
1 ¼ cana faina alba
1 lingura rasa praf de copt
2-3 lingurite sare (si aici, dupa gustul fiecaruia, faceti o proba)
1 cana lapte batut
2 oua
5 linguri ulei

1. Spalam si taiem marunt ceapa verde si ardeiul, apoi scurgem conserva de porumb.
2. Amestecam ingredientele uscate.
3. Batem ouale cu laptele batut, apoi turnam incet si uleiul.
4. Treptat, adaugam amestecul de ingrediente uscate.
5. La urma vin  ceapa, ardeiul si porumbul.
6. Portionam frumos aluatul in tava de briose si coacem gustarile cam 30-35 de minute la foc potrivit. O sa avem briose aurii pe masa si un aperitiv nou in caietul de retete…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu