luni, februarie 28, 2011

Weihenstephaner Original Bayrisch Mild

“A good beer takes time. The long lager time makes our pale beer a matter of mild, flavourful beer enjoyment. Brewed in accordance with a centuries-old beer tradition on Weihenstephan Hill.”


5.1% vol
0.5l
7.83 lei in Auchan in feb 2011
Ora degustare 23:53, deci… asteptam pareri mai solide in ce priveste sortimentul J

O bere usoara, “pufoasa” fiind cuvantul definitoriu pt ea, cu o spuma extreme de bogata care inunda gura dar, pentru mine, incredibil de fina; nu poate fi definite de claritate (doar am lustruit si paharul) si nici de culoare (blond pai as zice) ci de aroma de cereale (pt mine), desi eticheta ne spune “hamei” sau usor fructata pentru unii (zice Cristi, ca dovada ca gusturile serios difera -  tenta de banana, desi suna nostim), chiar daca nu vorbim despre un vin. Deloc amara, sau cel putin ni s-a parut undeva spre mijloc la acest capitol (aici votul a fost unanim), potrivita atat pt cunoscatori cat si pt doamnele neexperimentate in ale berii.

Ne mai antrenam pana la urmatoarea...

Si ca sa nu uitam, asta cred ca va limpezi lucrurile si mai mult :)
http://www.brauerei-weihenstephan.de/index2.html?lang=eng
Si au si pahar de 3 LITRI!!!
http://www2.brauerei-weihenstephan.de/oxid.php/sid/6fc6cbd21585e4766377411c5abfec8d/cl/details/anid/a094593cdda9752e5.91079078/cnid/

5 comentarii:

  1. Una din cele mai bun beri care le-am incercat pana acuma. Am gasit-o si pana la americani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt curioasa cate din cele gasite si postate de noi le vei gasi si tu in State. Pepsi cu zahar la noi aia klar nu vom gasi :)!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai in Europa tot Pepsi ii facut cu zahar ca nu au voie sa foloseasca High Fructose Corn Syrup ca aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da mai! Ai dreptate! 10.6g la 100 ml chiar, asta la gama Cola... Nu stiu ce mi-am inchipuit eu! oricum, banuiesc ca ambele variante sunt sanatate curata :D. Cum a iesit Iahnia?

    RăspundețiȘtergere
  5. Iahnia o iesit super buna. Ca desteptu' am confundat boiaua cu cayenne pepper asa ca am condimentat-o de numa. Ciudat insa ca a 2-a zi toata piscareala o disparut. Am mancat cu Carmen de numa, in 2 zile nu o mai ramas nimic.

    RăspundețiȘtergere