Daca tot am inceput antrenamentul cu pahare pline de culoare, uite o reteta :D!
Bautura asta este un frape mentolat, numai bun pentru zile calduroase de vara, pe post de cocktail racoritor intr-o dupa-amiaza in care mai aveti de munca. Daca in mod obisnuit nu beti cafeaua cu zahar, il puteti omite din reteta. Si asa, siropul e mai mult decat dulceag, insa in combinatie cu spuma de cafea, e ideal! Aromat si racoros!
Pt 2 pahare mari:
4 lingurite ness
2 lingurite zahar
150 ml apa rece
Frisca si un praf de ness pentru ornat
50 ml Le Sirop de Monin – Menthe Verte
Gheata, optional
1. In pahare inalte turnati cate 25 ml de sirop de menta verde (sau lichior de menta :)).
2. Intr-un blender, puneti nessul, zaharul (numai daca beti si cafeaua cu zahar de obicei) si apa rece. Acoperiti vasul si porniti-l pentru cateva secunde, maxim un minut. Veti obtine o spuma consistenta pe care apoi o veti distribui in cele 2 pahare inalte, peste sirop.
3. Decorati cu frisca multa si un praf de ness sau pudra de cacao. Un deliciu!
Pt 2 pahare mari:
4 lingurite ness
2 lingurite zahar
150 ml apa rece
Frisca si un praf de ness pentru ornat
50 ml Le Sirop de Monin – Menthe Verte
Gheata, optional
1. In pahare inalte turnati cate 25 ml de sirop de menta verde (sau lichior de menta :)).
2. Intr-un blender, puneti nessul, zaharul (numai daca beti si cafeaua cu zahar de obicei) si apa rece. Acoperiti vasul si porniti-l pentru cateva secunde, maxim un minut. Veti obtine o spuma consistenta pe care apoi o veti distribui in cele 2 pahare inalte, peste sirop.
3. Decorati cu frisca multa si un praf de ness sau pudra de cacao. Un deliciu!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu