luni, iunie 13, 2011

Un Fifty-Fifty aniversar!


Pentru ca ii uram bun-venit unei foarte dragute cititoarea cu numarul 10 (numar la care am promis cuiva ca dau de baut!) si pentru ca am achizitionat in urma unui troc doua pahare minunate de Martini, ma simt absolut obligata sa dezvalui ultima mea placere in materie de cocktailuri, si anume, Fifty-Fifty. Numele spune tot! E o combinatie dulceaga extraordinara, rapida si vesela. Exista doua variante: prima e o combinatie in parti egale de vermut italia (rosu) si rom, a doua de vermut frantuzesc (alb) si gin. Eu nu sunt amatoare de gin, asa ca am mers pe combinatia celor doua combinatii :D vermut alb si rom. Am incercat si o varianta cu 3 lingurite de Campari (ca sa inducem in eroare adversarul referitor la culoarea finala) dar rezultatul a fost parca si mai bun!

Pentru 1 pahar:

1 parte rom 50 ml
1 parte vermut italian 50 ml
5 cuburi gheata
Shake

In shaker punem gheata, apoi alcoolul si scuturam bine. Strecuram apoi rezultatul intr-un pahar tip Martini tinut inainte la frigider. Din asta clar mai cereti un pahar! Te pup Renata, sper sa rezistam maine! Se anunta cer senin...



Un comentariu:

  1. Mulțumesc pentru primire și scuză-mi reacția întârziată, dar zilele astea e mai greu și nici tehnica nu mi-a fost alături. Nu pot decât să mă bucur că s-a nimerit să fiu numărul zece, prilej de așa răsfăț :)
    S-a terminat săptămâna deja, semn că am supraviețuit zilei de marți, ba chiar și următoarelor... :)

    RăspundețiȘtergere