duminică, iulie 17, 2011

Ciuperci cu branza la cuptor


Ei bine asta e modul meu preferat de  a gati ciuperci! Le burdusesc bine cu branza de tot soiul, o mana buna de patrunjel, apoi le perpelesc la grill si le privesc apoi cum se termina rapid de pe platoul de aperitive la zile de nastere si petreceri sarate cu mancarica.

Nu iau mult din timpul nostru pretios si pe deasupra sunt bune atat calde, langa o mana de cartofi prajiti sau paine proaspata, cat si reci, ca si aperitiv, dupa cum spuneam. De ce avem nevoie?

1 kg ciuperci marisoare
200 g branza de burduf
50-100 g cas sau 50-70 g feta (mai putina, ca e mai sarata)
1 legatura patrunjel verde
Parmezan ras, cat e nevoie

1. Curatam ciupercutele de pielite si picioruse. Nu ma intrebati de ce fac asta. Poate din cauza unui proiect din studentie in care puneam pe picioare o productie intreaga, iar procesul nu e tocmai unul salubru.
2. Spalam bine ciupercile in apa rece, apoi le scurgem pe prosoape de hartie.
3. Frecam bine branza de burduf cu cascavalul razalit marunt si patrunjelul tocat. Incepem apoi, cat mai rapid, sa umplem ciupercutele.
4. Asezam ciupercile pe gratarul cuptorului pe care l-am unit cu o tava pentru a scurge zeama din ciupercute. Incalzim cuptorul la grill, 250 grade Celsius. Presaram fiecare ciupercuta cu parmezan ras, si dam tava la cuptor, 13-15 minute, mai sus de mijlocul cuptorului. Cand sunt rumene, le scoatem, apoi le devoram rapid, sa nu ramana niciuna! Daca le serviti cu smantana vor fi o bomba calorica, dar una care merita sacrificiul! :)

2 comentarii: