marți, septembrie 06, 2011

Paste cu pui acrisor in smantana si parmezan

 
Am avut pofta de carnita de pui si de un sos in completare. Am pornit la cumparaturi la magazinele din spatele blocului (a propos, mai sunt si altele in afara de MIC.RO xyz, nu ca as avea ceva impotriva lor, dar jur ca nu gasesc nimic atunci cand caut, in afara de creme de corp la care nu m-as astepta…). Initial eram convinsa ca voi face un sos dulce cu piept de pui, insa socoteala de acasa cu cea din targ evident ca nu pusca decat in faza de proiect si deci am ajuns acasa, mai constienta, mai nu prea, cu o smantana mare de 450 de grame. M-am uitat indelung la ea, nefiind complet convinsa de utilitatea ei in realizarea cinei copioase la care suspinam si am trecut la fapte. Daca in mod obisnuit gatesc puiul cu smantan dulce sau lapte, azi am trecut la smantana acra, in cantitati mai mari decat de obicei si de la mamaliguta la paste. Penne mai exact. Finalul m-a surprins in mod placut, asa ca am decis sa postez “fenomenala” reteta, poate s-or fi gasind si altii in pana de idei ca mine sa o gateasca si ei. Eu cred ca vor fi multumiti!

Pt 4 pofticiosi la sosuri acrisoare:

2 bucati piept de pui
1 ceapa
Ulei de floarea soarelui pentru calit
1 conserva ciuperci felii
150 ml apa
450 g smantana
4 linguri parmezan ras
Sare si piper mozaic
1/2 lingura oregano
1 pachet (400 g) paste de care aveti chef

1. Spalam si apoi stergem bine carnea de pui cu un prosop de hartie. Trecem la chestii dure, adica taiem pieptul cubulete potrivite, nu foarte mari.
2. Incingem uleiul si punem la calit ceapa tocata marunt, apoi carnita. Amestecam sa nu se prinda, pana cand puiul se rumeneste usor, apoi adaugam ciupercile, mai lasam putin si turnam apa; lasam sa fiarba totul, pana cand puiul devine fraged.
3. Acum e momentul sa punem sare si piper, iar cand mancarica e gata (adica puiul patruns), adaugam smantana si oregano. Lasam sa dea un clocot si adaugam parmezanul ras si luam oala de pe foc.
4. Cu paste sosul asta acrisor a fost foarte bun. Eu am mai pus piper si in farfurie. Cand nu stiti ce sa faceti cu pieptul de pui din congelator iar smantana si parmezanul se plictisesc pe raftul din frigider, asta e o combinatie numai buna menita sa le aduca la un loc in farfuria noastra. Asa mai vede si ea noutati…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu