vineri, noiembrie 04, 2011

Crema de ciocolata alba – desert Laura Calder

 
Mai simplu, mai delicat si mai gustos de atat nu se poate! Mi-a luat vreo 15 minute sa pregatesc 4 cupe de placere fina si sincer ma gandesc cat de buna ar fi crema asta intr-un tort cu blat vanilat. Desertul asta e tipic pentru Laura Calder, o gurmanda nepasatoare in ceea ce priveste felul trei: pentru ea nu trebuie sa fie decat ceva simplu, concret, rapid si care sa nu puna in con de umbra adevaratul fel de mancare servit in timpul unei cine alaturi de prieteni. Asa ca mie mi s-a parut reprezentativa crema asta pentru stilul ei si sper sa va placa si voua, asa ca mai astept voturi!

Pentru 4 portii:

120 g ciocolata alba Poiana (1 1/3 tabla). Puteti folosi ciocolata cu lapte sau amaruie, rezultatul va fi tot un deliciu.
60 ml frisca lichida
250 g mascarpone
2 lingurite de triplu sec (lichior de portocale sau esenta de vanilie, daca vreti sa mergeti pe aroma asta)
Coaja de portocale pentru o nota mai vesela

1. Puneti pe aburi o craticioara in care sa topiti ciocolata in frisca lichida. Cratita cu apa nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie apa foarte fierbinte.
2. Dupa ce ati dizolvat ciocolata, si ati luat vasul de pe cratita cu apa fierbinte, incorporati cu telul crema de mascarpone, pana cand dispar cocoloasele.
3. Cu o lingura, incorporati incet lichiorul, sa nu se taie crema. Turnati crema densa in cupe si razaliti coaja de portocale pentru aspect sau ce va mai trece voua prin minte. Dati totul la frigider timp de vreo 2 ore. Va fi o diferenta uriasa intre crema proaspata si cea racita. Daca vreti sa o folositi intr-un tort sunt convinsa ca va fi o crema minunata! Bon apetit, de asta data, dupa cum ar zice Laura!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu