luni, ianuarie 23, 2012

Budinca "After Eight"

 
Ce face o femeie obosita dupa prima zi de munca in urma unui concediu medical, cand constatata ca nu are loc sa isi puna cana de cafea pe masa de restantele adunate? Ajunge acasa si de nervi, se lasa manipulata, cedand nervos, si da curs intrebarii “Ce faci azi bun, doamna cu blogu’?” Am impresia ca blogul e un motiv numai bun de exploatat de catre unii copii, in special de cei cu varste de +29. Cum solicitarea impune o oarecare doza de razbunare, mi se pare normal ca daca unii prefera vanilia sa primeasca in schimb ciocolata :D! Ca urmare am pus la bataie urmatoarea combinatie de budinca de ciocolata si frisca mentolata, asortata la un pandispan ciocolatiu (evident!). A reusit un desert delicios pentru 2 pofticiosi, potrivit chiar si pentru amatorii de vanilate. Aveti nevoie de:

3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingurita rasa praf de copt
1 lingura cacao
Sirop de menta verde Monin
1 plic budinca de ciocolata neagra Dr. Oetker
500 ml lapte
4 linguri zahar, pt budinca
100 ml frisca lichida
2 linguri zahar pt frisca
½ lingurita esenta de menta Dr. Oetker
Colorant alimentar verde (creioane Dr. Oetker)
Frunzulite de napolitana (tot de la Dr. Oetker si jur ca nu m-au platit sastia sa fac reclama!:)) si bomboane de ciocolata pentru decor

1. Facem rapid un pandispan ciocolatiu: frecam 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, batem spuma albusurile si le adaugam, apoi adaugam date prin sita faina, 1 lingura de cacao si putin praf de copt. Intindem pe hartie de copt un blat subtirel, ca pt o rulada, si il coacem 8 minute la 180 grade Celsius.
2. Cand se raceste blatul de pandispan, decupam cu un pahar cate 3 discuri de portie de budinca si le punem de o parte.
3. Pregatim o budinca de ciocolata conform instructiunilor de pe ambalaj, cu 500 ml lapte si 4 linguri de zahar.
4. Cand budinca de ciocolata e gata, incepem sa montam desertul: pe fundul paharului punem primul disc de pandispan, il stropim cu sirop de menta (numai putin, nu exagerati ca e dulce), putina budinca, iar un disc cu sirop, iar budinca si inca un rand din fiecare, apoi lasam sa se raceasca complet paharele de desert.
5. Batem frisca, adaugand spre sfarsit 2 linguri de zahar, esenta de menta si colorantul alimentar. Punem cate un strat de frisca verde mentolata pe fiecare desert, apoi il decoram cu frunzulite de napolitana si bomboane de ciocolata, asta daca nu avem chiar frunzulite proaspete de menta, si gata! Dam un pic la rece desertul si apoi facem o retrospectiva a evenimentelor ratate la locul de munca pe durata infamului concediu medical…

2 comentarii: