duminică, mai 27, 2012

Sunshine cu morcovi si portocale


La mine ploua. E rece, umed si innorat. Trebuie adus cumva soarele inapoi, ca vremea asta ma incuie in casa, fara scuze vis-a-vis de proiecte, teme si inceput deprimant de sesiune. Cum perioada urmatoare imi solicita vitaminele la maximum, am gasit o metoda grozava de a scoate depresia si leneveala din noi. Va propun un suc de fructe plin de culoare si aroma, fara alcool de data asta, nu de alta dar contabilitatea manageriala cica se studiaza musai cu mintea limpede :(. Asadar, uite o surpriza revigoranta cu savoare de ghimbir, numai buna sa aduca o raza de soare in bucataria de duminica.

Am obtinut aproape un litru din urmatoarele:

6 portocale zemoase de la frigider
800 g morcovi
1/2 limeta
1 lingura miere
un praf de ghimbir in fiecare pahar

1. Spalam si curatam morcovii, apoi ii aruncam ii stoarcem de suc cu un aparat zgomotos, sa stie si vecinii ca facem fresh.
2. Stoarcem si portocalele si jumatatea de limeta, mai silentios ori ba, fiecare dupa putere ori dotare.
3. Amestecam sucurile, adaugam mierea si amestecam pana se dizolva. Strecuram bautura in pahare decorate vesel, apoi presaram un praf de ghimbir in fiecare pahar. A iesit soarele?

Un comentariu: